Ets a: Portada > El Municipi


El Municipi

Situació geogràfica

Municipi del Priorat, situat al sector septentrional de la comarca, protegit pel Montsant, a 743 m. d'altitud, serra que pertany en bona part al seu terme. Té una extensió de 52'65 Km² i, fins fa ben poc, ha estat el municipi més gran del Priorat i ho és del Priorat històric.

A més del nucli de la Morera del Montsant, el terme municipal conté la pedania d'Escaladei, que està situada a cinc quilòmetres de la Morera.

                        

Activitat econòmica

La principal activitat econòmica és l'agricultura, encara que el 85% del terme resta inaprofitable per al conreu. El regadiu és molt escàs i dispers. Es conrea vinya, cereals, ametllers i avellaners.

El fort despoblament s'ha vist darrerament una mica compensat per l'inici de la utilització de les cases com a lloc de segona residència i, en l'actualitat, s'ha desenvolupat una activitat econòmica enfocada cap al turisme. Així hi ha diversos restaurants, hotels i cases de pagès. També davant de l'increment del vi hi ha diversos cellers particulars.© Ajuntament de La Morera del Montsant, Tots els drets reservats - Qui som? - Normes de privacitat

Amb el suport de: Diputació de Tarragona. Logo Consell Comarcal del Priorat. Logo Consorci Administració Oberta de Catalunya. Logo